Slobodna zona Novi sad
Srpski
English
office@freezonens.rs
+381 21 541 221
Menu Close Menu

 

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

• Slobodna zona •

SLOBODNA ZONA NOVI SAD - U Slobodnoj zoni Novi Sad mogu se obavljati proizvodne (dorada, prerada, montaža) i uslužne delatnosti (skladištenje, utovar, pretovar, prepakivanje i etiketiranje robe).

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

Proširenje Slobodne zone Novi Sad na lokaciju 6

Na sednici Vlade Republike Srbije koja je održana 17. marta 2022. godine, Vlada je Privrednom društvu za upravljanje slobodnom zonom „Slobodna zona Novi Sad“ d.o.o. Novi Sad dostavila Rešenje o davanju saglasnosti za proširenje Slobodne zone Novi Sad na lokaciju 6, a za potrebe i na zahtev kompanije MPP Pobeda Industrial d.o.o., na površini od 37 ha 90 a 70 m².

Imajući u vidu da su, shodno Elaboratu o postojanju ekonomske opravdanosti proširenja područja Slobodne zone Novi Sad, ispunjeni svi kriterijumi ekonomske opravdanosti određivanja područja proširenja slobodne zone koji su propisani Uredbom o bližim kriterijumima za ocenu ekonomske opravdanosti određivanja područja slobodne zone, kao i da je Privredno društvo za upravljanje slobodnom zonom „Slobodna zona Novi Sad“ d.o.o. Novi Sad dostavilo svu potrebnu dokumentaciju kojom se potvrđuje ispunjenost uslova za proširenje područja slobodne zone, saglasno Zakonu o slobodnim zonama, Vlada je dala saglasnost za proširenje.

Proširenje područja Slobodne zone Novi Sad je ekonomski opravdano naročito ako se ima u vidu sledeće:

Osnivač Kompanija MPP Pobeda Industrial d.o.o. deo je kompanija Marera Properties d.o.o. koja se bavi nabavkom, razvojem, iznajmljivanjem i upravljanjem komercijalnim nekretninama. U portfoliju ovog privrednog društva nalazi se više od 200.000 m² prostora – industrijski, kancelarijskih i maloprodajnih objekata u Srbiji. Industrijski portfolio uključuje strateški pozicionirane objekte sa direktnim pristupom svim značajnim saobraćajnicama, državnim granicama i različitim tipovima transporta poput železničkog, drumskog, vazdušnog i rečnog. Dosadašnja investicija u okviru Industrijskog parka Pobeda u adaptaciju industrijskih hala i poslovnog prostora iznosila je 14.500.000 evra, a u 2022. godini planirana je izgradnja nove hale čija je vrednost procenjena na 7.000.000 evra.

Drugi investitor koji će obavljati poslovne aktivnosti na području proširenja Slobodne zone Novi Sad je privredno društvo DSC2000 d.o.o. čiji je osnivač mađarska kompanije DSC2000 Kft koja se više od 20 godina bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, pojedinačnih mašina, delova mašina kao i opreme velike težine (dizalice, kranske dizalice, kabine i aparati za zavarivanje i sl.). U prvoj godini rada kompanija DSC2000 d.o.o. investiraće 8.000.000 evra uglavnom u nabavku novih mašina i opreme za proizvodnju i zaposliće 50 osoba u prvoj godini rada.

Info

Bajči Žilinskog 5a,
21000 Novi Sad
Srbija

E-mail: office@freezonens.rs
Telefoni: +381 21 541-221

Prosirenje SCZNS

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

Naša misija je da budemo lideri među slobodnim zonama Srbije u privlačenju investicija i savremenih tehnologija pružanjem najpovoljnijih uslova za poslovanje.

Slobodna zona Novi Sad

Skladišni i proizvodni prostor

Skladišni i proizvodni prostor

Kancelarijski prostor

Kancelarijski prostor

Greenfild lokacije

Greenfild lokacije

Izdavanje reklamnog prostora

Izdavanje reklamnog prostora

Pogodnosti

Pogodnosti

Kako postati korisnik?

Kako postati korisnik?

Dokumentacija

Dokumentacija

Zakoni i propisi

Zakoni i propisi

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

SLOBODNA ZONA NOVI SAD    Bajči Žilinskog 5a,
    21000 Novi Sad
    Srbija
© 2017 SLOBODNA ZONA NOVI SAD // All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad