Slobodna zona Novi sad
Srpski
English
office@freezonens.rs
+381 21 541 221
Menu Close Menu

 

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

• Slobodna zona •

SLOBODNA ZONA NOVI SAD - U Slobodnoj zoni Novi Sad mogu se obavljati proizvodne (dorada, prerada, montaža) i uslužne delatnosti (skladištenje, utovar, pretovar, prepakivanje i etiketiranje robe).

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

Potpisan Ugovor između Slobodne zone Novi Sad i BMTS Technology d.o.o. Novi Sad.

Kompanija BMTS Technology d.o.o. Novi Sad, čiji je osnivač BMTS Technology International GmbH iz Štutgarta, potpisala je Ugovor o obavljanju delatnosti sa Slobodnom zonom Novi Sad.
BMTS Technology International GmbH aktivno se bavi programiranjem i proizvodnjom turbo punjača za izduvne gasove za upotrebu u automobilima i drugim vozilima. Osnovan je 2008. godine kao zajedničko ulaganje dve velike kompanije iz oblasti autoindustrije – BOSCH i MAHLE. Trenutno ima proizvodne pogone u Nemačkoj, Austriji i Kini.

Zbog širenja poslovanja na evropskom tržištu BMTS je odlučio da pokrene proizvodnju u Srbiji u Novom Sadu, u okviru nove fabrike želeći da iskoristi prednosti koje nudi poslovanje u slobodnoj zoni.

BMTS Technology d.o.o. Novi Sad će u prvih pet godina poslovanja investirati 35 miliona evra i otvoriti 500 novih radnih mesta. Početak proizvodnog procesa planira se u avgustu 2020. godine.
BMTS će većinu proizvoda isporučivati fabrikama koje se nalaze u okviru EU, i zbog toga veći deo proizvodnje će biti izvozno orijentisan.
Za početak, repromaterijal i delovi biće uvоženi u fabriku u Srbiji sa različitih lokacija koje se nalaze u okviru EU, ali i van EU. Kao srednjoročni plan, BMTS planira da optimizuje lanac snabdevanja tako što će smanjiti transportne distance i udaljenost tržišta koristeći lokalne dobavljače.

U planu je i otvaranje razvnojno-istraživačkog centra u okviru fabrike, gde će raditi 50 inženjera na razvnojno-istraživačkim projektima, u bliskoj saradnji sa Tehničkim fakultetom u Novom Sadu, tako da ovo neće biti samo fabrika za proizvodnju već i centar koji će se baviti proučavanjem i razvojem postojećih proizvoda kao i pripremom novih inovacija.

Info

Bajči Žilinskog 5a,
21000 Novi Sad
Srbija

E-mail: office@freezonens.rs
Telefoni: +381 21 541-221

CR Park Novi Sad

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

Naša misija je da budemo lideri među slobodnim zonama Srbije u privlačenju investicija i savremenih tehnologija pružanjem najpovoljnijih uslova za poslovanje.

Slobodna zona Novi Sad

Skladišni i proizvodni prostor

Skladišni i proizvodni prostor

Kancelarijski prostor

Kancelarijski prostor

Greenfild lokacije

Greenfild lokacije

Izdavanje reklamnog prostora

Izdavanje reklamnog prostora

Pogodnosti

Pogodnosti

Kako postati korisnik?

Kako postati korisnik?

Dokumentacija

Dokumentacija

Zakoni i propisi

Zakoni i propisi

SLOBODNA ZONA NOVI SAD

SLOBODNA ZONA NOVI SAD    Bajči Žilinskog 5a,
    21000 Novi Sad
    Srbija
© 2017 SLOBODNA ZONA NOVI SAD // All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad